Yleistä lukkopainista ja BJJ:stä

Harjoitteluasu ja varusteet

Lukkopainiharjoituksissa varustuksena on t-paita sekä taskuttomat shortsit tai trikoot. Vastaavasti BJJ harjoituksissa asusteena on perinteinen Gi-puku. Molempien lajien kohdalla on suositeltavaa myös käyttää hammas- ja alasuojia. Juomapullo on myös syytä muistaa aina ottaa mukaan harjoituksiin.

Harjoituksissa ollaan paljain jaloin, ja aina ennen harjoituksia kädet ja jalat on syytä pestä salihygienian säilyttämiseksi.  

Siisteys

Harjoitteluturvallisuuden takia tulee ennen harjoituksia kynnet leikata lyhyiksi sekä riisua kaikenlaiset korut, kellot ja lävistykset,  jotka voisivat tarttua vaatteisiin. Pitkät hiukset kannattaa sitoa poninhännälle. Lisäksi kipeänä ei harjoituksiin tule osallistu, vaikka kyseessä olisi vain lievä flunssa. Valmentajalla on oikeus poistaa harrastaja salilta, jos valmentajalla on syytä epäillä harrastajan olevan kipeä. Näin varmistetaan se, että sairaudet eivät pääse leviämään muiden harrastajien keskuuteen.

Harjoitusten jälkeen on myös suotavaa imuroida tatami sekä vähintään kerran viikossa myös pestä Sali. Tällä varmistetaan myös muiden lajien harrastajien viihtyvyys.