Ju-Jutsu

Jujutsu oli japanilaisten ammattisotilaiden, samuraiden, taistelutaito. Sana ju tarkoittaa pehmeää, joustamista, myötäilemistä ja sana jutsu tarkoittaa tekniikkaa tai taitoa. Periaate jujutsussa onkin myötäillä ja joustaa vastustajan voimaa sekä käyttää tämän voimaa häntä itseään vastaan.

Tyylisuuntamme Gansuiryu jujutsu sisältää sekä vanhaa perinteistä jujutsua että moderneja tekniikoita, joita esimerkiksi poliisit ja turvamiehet käyttävät. Harjoitteluun kuuluvat mm. lyönnit, potkut, nivellukot, kuristukset ja heitot sekä erilaisten aseiden käyttö ja niitä vastaan puolustautuminen. Muun muassa nykyinen hätävarjelulainsäädäntö on näissä otettu huomioon. Tekniikat eivät perustu voimaan, vaan liikkumiseen, tuntoherkkyyteen, ajoitukseen ja sijoittautumiseen. Kaikki harjoitukset tehdään turvallisesti ja kontrolloidusti harjoitustovereita kunnioittaen. Kukin kilpailee vain itsensä kanssa.

Jujutsua myös Maskussa ja Turussa!

Gansuiryu-tyylisuunnan jujutsua voi harrastaa pätevien ohjaajien johdolla myös Turussa (Reigando Budo Ry) ja Maskussa (Maskun Tempo Ry).

www.jujutsuliitto.fi/