Karate

Karate (YUISHINKAI)

Yui shin kai- nimen voi kääntää suomeksi monella tavalla, mutta pohjimmiltaan nimellä tarkoitetaan ”aidon tai puhtaan mielen ” liittoa. Sillä ymmärretään rehellistä ja avointa mieltä harjoittelussa ja myös harjoitustilanteen ulkopuolella. Nimen ja sen sisällön sisäistäminen on olennaista Yuishinkain harrastajalle, sillä teknisen taitavuuden ohella harjoittelijan luonteella ja asenteella on keskeinen merkitys Yuishinkain harjoittelussa ja tyylisuunnan sisäisessä arvomaailmassa.

Tyylisuunnan on perustanut Motokatsu Inoue (1918-1993), joka harjoitteli monipuolisesti eri japanilaisia kamppailutaitoja. Seiko Fujita opetti Inouelle aseettomia ja aseellisia lähitaistelutaitoja, Yasuhiro Konishi (Shindo Jinen ryu) toimi karaten ohjaajana ja kobudoa Inoue oppi Shinken Tairalta, joka oli okinawalaisten asetaitojen asiantuntija. Fujitan opettama jujutsu, Konishin karate ja Tairan kobudo muodostavat Yuishinkain pääasiallisen rakenteen. Nykyinen Yuishinkain pääopettaja on Motokatsu Inouen poika Kisho Inoue.

Yuishinkai-karaten ja kobudon toi Suomeen vuonna 1977 Ilpo Jalamo, joka oli ollut opiskelemassa Japanissa kamppailutaitoja. Suomalaisille kamppailutaitojen harjoittelijoille Yuishinkai karatejutsu tarjoaa mahdollisuuden harjoitella perinteistä karatea, jossa on mukana perus- ja yhdistelmätekniikkaa, heitto-ja hallintatekniikoita, mielekästä kataharjoittelua itsepuolustukseen liittyvine sovellutuksineen ja asetekniikkaharjoittelua. Tyylin nimen mukaisesti harjoittelun painopiste ei ole pelkästään teknisessä taidossa tai kamppailullisessa tehokkuudessa, vaan myös harjoittelijan ulkoisessa käyttäytymisessä ja sisäisen arvomaailman kehittymisessä. Lisää tietoa Suomen Yuishinkai ry:n nettisivuilta.