Bushin Kai

Bushin Kai

Bushin-kain organisaatiossa tutkitaan ja harjoitellaan useita perinteisiä tyylisuuntia (ryūha). Jokainen ryūha on kuvattu yksityiskohtaisesti omilla sivuillaan https://bushin.org/ryuha/ – verkkosivustolla. Huomaa, että jokaisesta ryūhasta annettu tieto kuvastaa vain sen ilmenemismuotoa Bushin-kain sisällä.

Bushin Ryū on perinteinen japanilaisten bujutsu- eli taistelutekniikoiden koulu, jonka on  perustanut Mukaida Takeshi Sōke. Koulun tarkoituksena on välittää tehokkaasti eteenpäin niitä perinteitä, jotka Mukaida-sensei oppi hallitsemaan elämänsä aikana. 

Nykyään bujutsun tai budōn (taistelulajien) opiskelu on ensisijaisesti keino itsensä kehittämiseen sekä terveelliseen fyysiseen ja henkiseen toimintaan. Lisäksi se voi olla syvällistä tutkimusta japanilaisen historian perustavanlaatuisista kulttuurisista ja filosofisista näkökohdista, jotka tulisi säilyttää ja siirtää tuleville sukupolville. Bushin-kain tämänhetkinen johtaja on Marco Pilato Bushin Taketoshi.

Bushin kain tyylisuuntaa harjoitellaan aktiivisesti Virossa Rein Paluojan johdolla ja siellä järjestetäänkin säännöllisesti lajin leirejä ja muita tapahtumia. Pyrimme ilmoittelemaan Viron toiminnasta ja järjestämään yhteismatkoja leireille.

Tō-jutsu – miekkatekniikat

Alussa miekkatekniikoiden harjoittelussa käytetään eri materiaaleista, kuten puu ja bambu, tehtyä jäljitelmämiekkaa (bokutō). Edistyneemmät käyttävät harjoituksissa joko teroittamattomia tai teräviä oikeita miekkoja harjoituksen mukaan.  Pariharjoituksissa voidaan käyttää myös nahalla päällystettyä bambumiekkaa, jota kutsutaan nimellä fukuro-shinai, sillä ne ovat turvallisempia kuin kovemmat jäljitelmämiekat. Edistyneemmillä tasoilla harjoituksiin tulee mukaan riisimattojen leikkaaminen (tameshigiri), jonka kanssa testataan miekkatekniikoiden kehittymistä.

Tai-jutsu – aseettomat tekniikat

Aseettomat tekniikat käyttämässämme Shintō Tenshin Ryūn tyylisuunnassa sisältävät puolustautumis-, väistämis- ja hyökkäystekniikoita sekä aseellisten että aseettomien vastustajien varalle. Aseettomien tekniikoiden pääpaino on ihmisen anatomian ja sen heikkouksien ja vahvuuksien oppimisessa. Menetelmät on kehitetty sovellettavaksi monenlaisiin tilanteisiin ja toimivat perustana myös itsepuolustuksessa.

Buki-jutsu – muut aseelliset tekniikat

Muissa aseellisissa tekniikoissa opetellaan käyttämään kolmentyyppisiä aseita: teräviä aseita kuten miekkoja, sirppejä ja heittopiikkejä, eripituisia keppejä kuten bō, han-bō ja jō, sekä joustavia, moniosaisia aseita kuten himo-fundō (paino narun päässä) ja fundō-kusari (paino ketjun päässä). 

Tämä opetussuunnitelman osa perustuu Hōten Ryū -koulun taistelukenttätaisteluun ja askeettisiin harjoituksiin, joita ashigaru (jalkasotilaat) ja samurait käyttivät sissisodassa ja etulinjataisteluissa.

Tärkeä osa opintoja on opetella valmistamaan joitain näistä aseista itsenäisesti. Valmistaminen auttaa ymmärtämään aseen käyttötarkoitusta ja kehittämään itselle sopivan version harjoituksia varten.