Lukkopaini & BJJ

Brasilialainen jujutsu (BJJ) ja lukkopaini ovat moderneja kamppailulajeja. Lajien  päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä tai potkuja erilaisia käsiin ja jalkoihin kohdistuvia nivellukkoja sekä kuristuksia hyödyntäen. Lajien tehokkuus pohjautuu niiden realistisiin ja kilpailutilanteissa hiottuihin painitekniikoihin.

BJJ:n ja lukkopainin merkittävin ero muodostuu lähinnä siitä, että lukkopainissa ei käytetä brasilialaiselle jujutsulle tunnusomaista Gi-pukua. Erot eivät kuitenkaan jää pelkästään harjoitteluvaatetukseen, sillä lukkopaini sisältää myös kiertäviä jalkalukkoja, niskalukkoja sekä muutamia muita tekniikoita, jotka BJJ:ssä eivät puolestaan ole sallittujen tekniikoiden listalla. Seurassamme harjoitellaan molempia lajeja ja yleensä samat treenaajat käyvät sekä BJJ että lukkopainitreeneissä.

BJJ ja lukkopaini ovat hyviä harrastuksia niille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan ja päästä ottamaan mittaa harjoituskavereistaan turvallisesti ja valvotuissa olosuhteissa.

Aloittaaksesi harrastuksen et tarvitse vielä ensimmäisissä BJJ treeneissä Gi-pukua, vaan voit osallistua harjoituksiin lukkopainivarustuksella eli T-paidalla ja shortseilla. Lisäksi vesipullo on aina syytä ottaa mukaan harjoituksiin.

Lajien luonteesta johtuen alaikäraja harrastamiselle on 16 vuotta (huoltajan hyväksynnällä).